Hoe maak ik gebruik van de fiscale regeling om een deel van mijn contributie terug te vragen?

Voor leden van de LBBO is het op basis van de cao’s mogelijk om een deel van de LBBO-contributie terug te krijgen. Dit is een fiscale regeling waarbij je werkgever de contributie via jouw brutoloon verrekent met de eindejaarsuitkering. Het voordeel dat dit oplevert is afhankelijk van je belastingtarief.

Wat moet je doen?

Om gebruik te maken van de fiscale regeling, heb je een bewijs nodig van de contributie die je als lid van de LBBO in het huidige kalenderjaar betaald hebt. Zodra de betaling van de contributie bij ons is verwerkt, ontvang je hiervan een bevestiging per e-mail, die je samen met het aanvraagformulier kunt gebruiken. Het ingevulde aanvraagformulier en het betalingsbewijs lever je voor 1 november bij je werkgever in. Je werkgever zorgt vervolgens voor de administratieve verwerking. Let op, dit geldt niet als je werkgever jouw contributie heeft betaald.

Hoe vindt de verrekening plaats?

Je werkgever verrekent het bedrag op het betaalbewijs eenmalig met je eindejaarsuitkering. Je betaalt hierdoor minder belasting over je eindejaarsuitkering en deze zal daardoor netto hoger uitvallen.

Vragen?

Wij hebben de belangrijkste veelgestelde vragen over deze regeling voor je op een rij gezet.

Download het aanvraagformulier fiscale verrekening contributie.