Kan ik een deel van mijn contributie via een fiscale regeling terugvragen?

Voor leden van de LBBO is het op basis van de cao’s mogelijk om een deel van de LBBO-contributie terug te krijgen.

Dit is een fiscale regeling waarbij je werkgever de contributie via jouw brutoloon verrekent met de eindejaarsuitkering. Afhankelijk van je belastingtarief kan je voordeel oplopen tot ruim € 40,00 per jaar!

Wat moet je doen?

Je hebt een bewijs nodig van de contributie die je als lid van de LBBO in het lopende jaar betaald hebt. Zodra de betaling van de contributie bij ons is verwerkt, ontvang je hiervan een bevestiging per e-mail, die je samen met het aanvraagformulier (hieronder) kunt gebruiken. Het ingevulde aanvraagformulier en het betalingsbewijs lever je voor 1 november bij je werkgever in. Je werkgever zorgt vervolgens voor de administratieve verwerking. Let op, dit geldt niet als je werkgever jouw contributie heeft betaald.

Hoe vindt de verrekening plaats?

Je werkgever verrekent het bedrag op het betaalbewijs eenmalig met je eindejaarsuitkering. Je betaalt hierdoor minder belasting over je eindejaarsuitkering en deze zal daardoor netto hoger uitvallen.

Hoeveel voordeel kun je krijgen?

Wanneer je de maximum contributie betaalt, en je valt in het maximum belastingtarief van 52%, kan je dit tot wel € 42 korting per jaar opleveren! Uiteraard valt niet iedereen (was het maar waar!) in dit maximumtarief, maar deze regeling levert toch voor veel van de werkzame leden een voordeel van 42% op (€ 34).

Vragen?

Wij hebben de belangrijkste veelgestelde vragen  over deze regeling voor je op een rij gezet.

Download het aanvraagformulier fiscale verrekening contributie.