Aftrap expeditie veerkracht op 17 mei

Op maandag 17 mei is de start van Expeditie Veerkracht, een initiatief van Stichting Kinderpostzegels en Augeo Foundation, speciaal voor basisscholen en bso’s. Expeditie Veerkracht gaat over het effect van stress op kinderen en de belangrijke rol die de school en bso heeft in het versterken van veerkracht bij kinderen.

Interactief webinar

Expeditie Veerkracht start met een gratis, interactief webinar (17 mei 15.00-16.30 uur) speciaal voor directeuren, bestuurders, intern begeleiders en teamleiders van primair (speciaal) onderwijs en buitenschoolse opvang. Vier experts praten onder leiding van Kindercorrespondent Tako Rietveld over de gevolgen van stress op het kinderbrein. Hoe zie je dat in het gedrag van kinderen, wat is de invloed van de coronacrisis, en wat betekent dit voor de leerprestaties? Welke rol speelt de school en bso in veerkrachtversterking bij kinderen? Hoe zet je activiteiten in die hiermee helpen binnen jouw organisatie? En hoe motiveer je je leerkrachten en pedagogisch medewerkers?

Aanmelden kan hier.

Hier lees je alles over Expeditie Veerkacht: www.expeditieveerkracht.nl

En de mensen voor de groep dan?
Ook leerkrachten en pedagogisch medewerkers kunnen zich aanmelden om op Expeditie Veerkracht te gaan! Voor hen is er vanaf 31 mei vier weken lang een korte, online module over veerkracht bij kinderen. Iedere week een ander thema, maar altijd met praktische handvatten. Want juist zij snappen als geen ander dat veerkracht belangrijk is, dat als een kind lekker in zijn vel zit, het beter leert, het meer kan hebben en meer energie heeft! Meer info hierover volgt nog, aanmelden voor de modules kan al.