Gratis coaching leraren bij omgaan met gedragsproblemen

Binnen het Project B-KIJK van de Vrije Universiteit worden leraren (van groep 1 tot en met 4) gecoacht bij het omgaan met moeilijk gedrag van leerlingen. Dit gebeurt op twee manieren: via een training op basis van video-feedback of via een Zoom-consultatie. Onderzocht wordt welke van de twee manieren het meest effectief is. De onderzoekers zijn nog op zoek naar leraren (groep 1 tot en met 4) die dit schooljaar (kosteloos) met deze coachingstrajecten mee willen doen.

Beide interventies zijn kortdurend: het gaat om zes sessies in een periode van drie maanden. De consulten vinden plaats op momenten die de leraar (en leerling) goed uitkomen. Daarnaast zijn er – in het kader van het onderzoek – drie meetmomenten van ieder een half uur. De school ontvangt een vergoeding voor deze tijd. In totaal vraagt het van leraren een tijdsinvestering van maximaal 9,5 uur in 6 maanden.

Aanmelden
Ben jij of ken jij een leraar die deze ondersteuning graag zou krijgen? Geïnteresseerden kunnen nog instromen tot half maart. Lees meer op de website https://b-kijk.nl/ en neem contact met onderzoeker Kim Starreveld, e-mail k.m.starreveld@vu.nl, telefoon (020) 598 34 53 of projectleider Mathilde Overbeek, e-mail m.m.overbeek@vu.nl, telefoon 06 18422132.