Het beste onderwijsboek van 2023 is bekend!

Dit jaar organiseerden wij opnieuw de Verkiezing van het Onderwijsboek van het Jaar. De stemmen zijn geteld en de winnaar van 2023 is bekend: Van individueel naar inclusief onderwijs van Bert Wienen (uitgeverij Instondo).

Tot en met 17 maart 2023 konden leden en andere belangstellenden hun stem uitbrengen. Wederom is dat massaal gebeurd. De LBBO heeft bijna 3.500 stemmen ontvangen. Het boek van Bert Wienen heeft met 21% van de stemmen gewonnen. Kijk hier voor een overzicht van alle stemmen.

Van individueel naar inclusief onderwijs

Van leraren hoor je regelmatig de verzuchting: ”Het lijkt erop dat de problematiek steeds groter wordt. Hoe moet dat nu met passend onderwijs en inclusief onderwijs?” Precies over die verzuchting gaat dit boek. Bert Wienen houdt een kritisch pleidooi tegen het benadrukken van de mentale kwetsbaarheid van kinderen en het bevorderen van meer veerkracht als oplossing daarvoor. Een waardevol boek voor alle professionals die met en voor kinderen en jongeren werken.

Beter Begeleiden

De verkiezing is een initiatief van de redactie van het vaktijdschrift Beter Begeleiden, dat uitgegeven wordt door de LBBO. Leden van de LBBO ontvangen dit tijdschrift vijfmaal per jaar.

Bert Wienen en uitgeverij Instondo: gefeliciteerd!