Medewerking gevraagd: vragenlijst m.b.t. zorg zieke kind

Om de zorg en begeleiding voor kinderen met een hersentumor te verbeteren, ontwikkelen de Vereniging Ouders Kinderen en Kanker (VOKK), de Stichting Kinderoncologie Nederland (SKION) en Vilans kwaliteitscriteria voor de zorg en begeleiding vanuit het perspectief van kinderen en ouders. Deze kwaliteitscriteria of aanbevelingen geven aan wat kinderen, jongeren en ouders van de zorg verwachten. Doel van de kwaliteitscriteria is het op gang brengen van een dialoog tussen kinderen, ouders en professionals over de kwaliteit van zorg. Ook bieden de kwaliteitscriteria input voor de ontwikkeling van richtlijnen en een zorgstandaard.

Op basis van de input van jongeren en ouders is een concept van 74 kwaliteitscriteria opgesteld. Door middel van een vragenlijst brengen we in kaart welke kwaliteitscriteria ouders en professionals het meest belangrijk vinden voor goede zorg aan kinderen met een hersentumor. In de vragenlijst voor professionals toetsen we daarnaast de uitvoerbaarheid van de criteria.

Graag nodigen we diegen uit die betrokken zijn bij de zorg voor kinderen met een hersentumor uit de vragenlijst in te vullen. Het invullen van de vragenlijst duurt naar verwachting 20 tot 30 minuten. Het vraagt dus wel wat tijd, maar de inzet wordt zeer op prijs gesteld. De input van professionals is onmisbaar om de kwaliteitscriteria aan te scherpen.

De vragenlijst kan hier ingevuld worden

Klik hier om de 74 kwaliteitscriteria die ook in de vragenlijst staan in een handige pdf  Indien je het handig vindt om de kwaliteitscriteria op papier te hebben tijdens het invullen, dan kan je deze bijlage afdrukken. 

Het invullen van de vragenlijst is mogelijk t/m dinsdag 28 juni.

Alvast bedankt, mede namens

Marianne Naafs en Marian Potters (VOKK), Leontien Kremer (AMC/SKION), Femke de Wit, Lotte Cornelisse en Rozemarijne Jeuring (Vilans) en Rianne Gijzen (Vilans)