Praten over scheiding, win spel!

Gemiddeld een op de vijf leerlingen maakt een scheiding mee. Veel kinderen vinden het moeilijk om hierover te praten, omdat ze er emotioneel van worden, zich ervoor schamen of loyaal zijn aan hun ouders. Los het op – Een openhartig spel maakt scheiden bespreekbaar in de klas.

Het spel is tot stand gekomen in samenwerking met het programma Scheiden zonder Schade, waar de LBBO in participeert. We mogen onder onze leden een exemplaar verloten!

Het spel is ontwikkeld om klassikaal of in groepjes te spelen en met name geschikt voor leerlingen in groep 6, 7 en 8. Het is niet alleen bedoeld voor kinderen van gescheiden ouders, maar juist ook voor hun vrienden, vriendinnen en klasgenoten. Zij kunnen zo ontdekken welke impact een scheiding kan hebben, hoe je iemand steunt die dit meemaakt, hoe je kunt praten over dingen die je moeilijk vindt en hoe je hulp kunt vragen.

Wil jij dit spel winnen? Mail dan je adresgegevens onder vermelding van je lidnummer naar kantoor@lbbo.nl. Vermeld in de onderwerpregel : Verloting spel

Meer informatie over het spel lees je hier.