Meld het opvangtekort!
Door het lerarentekort vangen medewerkers die met de werkdrukgelden zijn aangesteld steeds vaker klassen op in het primair onderwijs. Dat blijkt uit de gegevens van de website lerarentekortisnu.nl. De website registreert nu ook lesuitval in het voortgezet onderwijs. De FvOv roept leden op om zeker in de actieweek alle uitvallende lessen te melden in po en vo.

Petitie 55.000+
De petitie #investeerinonderwijs is inmiddels meer dan 55.000 keer getekend. Dat kan nog beter. Laat collega’s, ouders en studenten in de actieweek ook tekenen. Op donderdag wordt hij aangeboden aan de politiek. 

Bus en trein boeken verlengd tot dinsdagmiddag 12 maart
Het boeken van hele bussen, individuele bustickets of treinkaartjes is verlengd tot dinsdagmiddag 12 maart 16.00 omdat veel scholen in Zuid-Nederland nu vakantie hebben. Een bus- of treinkaartje boeken kan hier.

School dicht of open? Laat het weten!
We horen graag of jouw school of opleiding dicht gaat, dan wel open blijft. En dan kan je meteen vertellen of je naar het Malieveld komt, zodat we een beetje weten of het druk of heel druk gaat worden. Vul het hier in.

11 maart Start met lawaai en applaus
We roepen alle scholen en opleidingen op om maandag 11 maart om 12.00 een lawaai- en applausactie te organiseren. In Groningen en Hengelo zijn daarvoor speciale bijeenkomsten.
Het voorlopige programma van de week vind je hier. Organiseren jullie zelf ook iets, meldt het aan info@fvov.nl dan zetten we het in de kalender. Ook is het programma van de stakingsmanifestatie op het Malieveld,