Actienieuws – Kom naar het Malieveld!

Boek een bus. Bestel een treinkaartje.
Vanaf nu is het mogelijk om het vervoer naar het Malieveld te regelen. Wie in de directe omgeving van Den Haag woont, komt met lokaal vervoer of fiets. Anderen reizen per trein of bus. Wie in de Randstad dicht bij een van de intercitystations woont, krijgt een treinkaartje. Vanuit andere plaatsen rijden bussen. Je kan ook een hele bus voor minimaal 40 mensen (leden en niet-leden) boeken die bij jouw school of opleiding voor de deur komt.

Meer informatie voor leden van de FvOv-verenigingen

NB Geen eigen bus naar Malieveld!
Bussen die door organisaties of scholen buiten de vervoersmodule om worden geboekt, is geen plaats op het Malieveld of directe omgeving.

 

Teken met team & ouders de petitie!
De petitie ‘Investeer in onderwijs’ is al bijna 30.000 keer getekend. Je kan per school of opleiding laten weten dat je een investeringsplan voor onderwijs steunt. En af wil van bomvolle klassen of uitpuilende collegezalen. Dat kunnen ook teamleden zijn die niet gaan staken. Of ouders, leerlingen en studenten. Verspreid daarom de petitie onder de hele schoolbevolking. Stuur hem door via twitter, facebook of mail. Je vindt hem hier: www.investeer-in-onderwijs.nl/

 

Sneak-preview programma
De muziek tijdens de manifestatie op het Malieveld wordt helemaal verzorgd door mensen uit het onderwijs zelf. Om te beginnen de Bogerman Big Band die bestaat uit leerlingen van het Bogerman College uit Sneek. Vervolgens komt ook het honderdkoppig koor van de lerarenopleidingen van de hogeschool Fontys uit Tilburg. De inloop is om 11.30 uur, het programma begint om 12.00 uur en duurt tot ongeveer 13.30 uur.

Pensioen-acties vakcentrales
De VCP/CMHF, CNV en FNV voeren 18 maart actie voor een goed pensioen. De aow-leeftijd bevriezen op 66 is één van de eisen, net als het schrappen van de boete voor werkgevers als je eerder wil stoppen. Indexering van de pensioenen staat ook centraal. Als VCP/CMHF-bond onderschrijft de FvOv de actie natuurlijk, maar concentreert zich op de onderwijsacties. Kijk hier voor meer informatie.

Vrijwilligers op de stakingsdag
Voor de staking zoeken AOb, FNV Onderwijs en Onderzoek en FvOv vrijwilligers voor de ordedienst en andere taken op het Malieveld. Wil je een handje meehelpen bij de actie? Geef je op via het formulier