Webinar Handreiking OPP

Hoe zorg je ervoor dat het OPP jouw collega’s op school ondersteunt? Steunpunt Passend Onderwijs organiseert 26 juni een webinar voor de leden van BiOND en LBBO. Leer hoe je als begeleider scholen kunt ondersteunen in het werken met een functioneel en beknopt OPP met effectieve visualisaties en ruimte voor maatwerk. De webinar wordt gepresenteerd door Willeke Doornbos en Noëlle Pameijer, de auteurs van de nieuwe handreiking OPP.

Afspraken over extra zorg op school staan in een persoonlijk ontwikkelingsperspectief (OPP). Dit plan gaat over je doelen in het onderwijs en wat je nodig hebt om die te bereiken. Wil jij weten hoe je dit plan kunt versterken? Tijdens deze webinar leer je met behulp van de vernieuwde handreiking hoe je als begeleider kan werken met een functioneel en beknopt OPP met effectieve visualisaties en ruimte voor maatwerk.

Het Ontwikkelingsperspectief (OPP) wordt nu enige tijd gebruikt. Het Steunpunt Passend Onderwijs heeft het initiatief genomen om een nieuwe handreiking over het OPP te laten ontwikkelen waarin de opgedane ervaringen met het OPP zijn meegenomen. De handreiking is geschreven door Willeke Doornbos en Noëlle Pameijer. De handreiking biedt je houvast om een OPP neer te zetten dat de wettelijke vereisten bevat, geen overbodige administratie vergt en functioneel is voor de aanpak en samenwerking tussen de betrokken partijen. Deze webinar introduceert de nieuwe handreiking en geeft je een goede start om je OPP te vernieuwen en versterken.

Over de webinar

Datum: woensdag 26 juni 2024
Tijd: 15.30-16.30 uur
Kosten: gratis

Voor wie: Begeleiders in regulier en gespecialiseerd basis- en voorgezet onderwijs en MBO, zoals ambulant begeleiders, intern begeleiders en kwaliteitscoördinatoren, zorg- en ondersteuningscoördinatoren, leerlingbegeleiders en mentoren.

Deze webinar wordt georganiseerd vanuit BiOND en de LBBO, met dank aan het Steunpunt Passend Onderwijs.

Aanmelden kan door te mailen naar kantoor@lbbo.nl.

Voorbereiding

Wil je ter voorbereiding alvast de handreiking lezen Handreiking ontwikkelingsperspectief (OPP): een houvast voor regulier én gespecialiseerd onderwijs en de FAQ’s bekijken?

Heb je al een vraag over het OPP? Mail die naar Noëlle en Willeke via deze webpagina. Dan kunnen zij die meenemen in de voorbereiding.