Kinderen met hechtingsproblemen in de klas

Spreker Anton Horeweg

Inhoud

Kinderen met (forse)hechtingsproblemen kunnen een flinke uitdaging zijn op school. Waar komt het drukke storende gedrag vandaan? En belangrijker: kun je dit gedrag voorkomen? Wat is helpend als het kind dit gedrag tóch laat zien? Je krijgt handvatten om het klassenmanagement en communicatie aan te scherpen en kinderen met hechtingsproblemen beter te ondersteunen. We bekijken alle vormen van hechting en koppelen die aan gedrag in de klas. Ook gaan we in op de gevolgen van een onveilig werkmodel en ‘gaten’ in de ontwikkeling.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is geschikt voor alle begeleiders in het onderwijs.

Programma

Let op! Deze bijeenkomst is verplaatst naar woensdag 19 juni.

19:30 uurStart lezing
21:00 uur Einde lezing

Benodigde voorkennis

Voor deze bijeenkomst is geen voorkennis vereist

Over Anton Horeweg

Anton Horeweg is gedragsspecialist (M SEN). Hij is bijna veertig jaar leraar in het basisonderwijs geweest en schreef diverse onderwijsboeken. Zo is hij auteur van o.a. Gedragsproblemen in de klas, Handboek Gedrag op school, Kinderen met hechtingsproblemen in de klas en De traumasensitieve school.

Daarnaast hij heeft zitting in expertteams van Project Leer-Kracht en het kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Tevens is hij lid van de Academische Werkplaats voor ADHD en druk gedrag en de Landelijke Ontwikkelgroep Basisondersteuning. Eerder is hij trainer en methodiekontwikkelaar voor het NCOJ geweest. Hij is veelgevraagd spreker op scholen en congressen.

Annuleringsvoorwaarden

Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd.  De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

 • 19 juni 2024
 • Leden
  € 47,50
  Niet-leden
  € 67,50
 • Stip-VSO
  Europalaan 89
  3526 KP Utrecht