Naar hogere rekenresultaten op de basisschool

Op 1 oktober verzorgt Ban Har Yeap een masterclass.

Dr. Ban Har Yeap gaf meer dan 10 jaar les aan het National Institute of Education, Nanyang Technological University in Singapore.

Hij is nu verbonden aan de Pathlight School, een autisme-geörienteerde K-10 school in Singapore als hoofd curriculum, en als directeur aan het Marshall Cavendish Institute, dat wereldwijd leraren opleidt.

In deze masterclass komen de uitgangspunten van Singapore rekenen aan bod, waaronder de CPA-aanpak, de nadruk op probleemoplossen en het werken met het strookmodel. Aan de hand van voorbeeldlessen leren we deelnemers om de juiste vragen te stellen, gebruik van het schoolbord en van het rekendagboek in de rekenles.

Voor alle leraren op de basisschool, met welke methode u ook werkt; met deze kennis kunt u direct uw rekenonderwijs verbeteren. Het versterkt uw vaardigheden om specifieke rekenconcepten voor meer kinderen begrijpbaar te maken en verdieping te geven.

Aansluitend aan de masterclass organiseren we een gratis, optioneel extra programma:
– presentatie van een basisschool voor speciaal onderwijs die werkt met de Singapore rekenmethode Rekenwonders
– presentatie van een jenaplanschool die werkt met de Singapore rekenmethode Rekenwonders
– presentatie over de methode

Programma
13.00-13.30u Ontvangst
13.30-16.00u Masterclass
16.00-16.15u Informele afsluiting/pauze
16.15-17.00u Presentaties

Deelnemen
Deelname kost € 175,-, inclusief het boek Werken met het strookmodel t.w.v. € 49. Heeft u belangstelling om deel te nemen? Meldt u aan met het inschrijfformulier. U kunt dan meteen een eventuele presentatie van uw keuze aangeven.

Dook Kopmels

Manager Educatieve Uitgaven Bazalt