Vanuit de FvOv: Staken werkt! Eerste bescheiden resultaat: 96 miljoen voor PO. Staking 15 maart gaat door!

7 maart 2019

Gisteren kondigde minister Slob aan dat er vanaf het nieuwe schooljaar 96 miljoen euro via een zogenaamde kasschuif voor werkdruk in het PO beschikbaar komt. Voor deze kabinetsperiode betekent het echter niet dat er extra geld beschikbaar komt. Het is op zich een positieve stap maar deze staat niet in verhouding tot datgene wat het PO nodig heeft, terwijl de andere sectoren er helemaal niets bij krijgen!

‘Duidelijk is in ieder geval dat de aangekondigde acties en staking van volgende week de politieke druk opvoeren op het kabinet,’ aldus Jilles Veenstra, voorzitter van de FvOv, ‘vandaar ook dat het eens te meer van groot belang is dat we met zijn allen laten zien dat er veel meer nodig is voor het onderwijs.’

Werkdruk, lerarentekorten en achterblijvende salarissen spelen in meer of mindere mate in alle sectoren. De kwaliteit van het onderwijs staat daardoor onder druk, het is misschien al twee OVER twaalf. Daarom roepen we iedereen op om dit op 15 maart op het Malieveld aan politiek Nederland duidelijk te maken!

 

Afdrukken