23 mei 2019 (Drachten) Werkplezier, leerplezier en beter onderwijs

InschrijvenDe regiogroep Noord organiseert op 23 mei 2019 een bijeenkomst organiseren voor begeleiders in het onderwijs.
 

Het thema van deze avond is:


Werkplezier, leerplezier en beter onderwijs, elke dag samen een beetje beter!

 

De sprekers zijn: Majorie Weistra en John van Apeldoorn, beide expertcoach bij stichting leerKRACHT.

Korte inhoud van de lezing:
Meer werkplezier voor de leraar, meer leerplezier voor de leerling en zichtbare onderwijsverbetering, hoe doe je dat? Maak kennis met de leerKRACHT-instrumenten! Sinds 2012 helpt stichting leerKRACHT scholen die het onderwijs willen verbeteren (voor zowel de leerkracht als de leerling) door de inzet van vier instrumenten. Op deze avond maken de deelnemers voor de pauze op een actieve manier kennis met de instrumenten van leerKRACHT en de onderliggende waarden. Het werken met een verbeterbord met teams en met leerlingen in de klas, zal een prominente rol hebben. Na de pauze kiezen de deelnemers met welk onderdeel van de methodiek ze aan de slag willen gaan. Daarmee brengen we 'samen leren' gelijk in de praktijk.

Opbrengst aan het eind van de avond:
Weet je hoe de methodiek van leerKRACHT bij kan dragen aan 'Elke dag samen een beetje beter'. Daarnaast hebben ze aan de hand van eigen casussen geoefend met onderdelen van de methodiek.

Achtergrond van de sprekers:
Majorie en John besteden een gedeelte van hun werktijd aan het begeleiden van scholen (basis-, voortgezet en middelbaar onderwijs) die willen werken volgens de methodiek van stichting leerKRACHT. Majorie heeft een achtergrond in het voortgezet onderwijs als docente Frans en heeft daarnaast gewerkt als trainer rondom de inzet van ict in het onderwijs. Daarnaast houdt ze zich bezig met gepersonaliseerd onderwijs en het ontwikkelen van lesmateriaal. John heeft jarenlange managementervaring in het mbo en werkt nu als persoonlijk coach in diverse veranderingstrajecten.

In het kort:
Datum: 23 mei 2019
Waar:  VSO Talryk
Adres: Harddraversdijk 26, 9201 HJ Drachten

Kosten:  Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst

Avondprogramma:
19.15 uur Inloop met koffie en thee
19.30 uur Eerste deel
20.30 uur Pauze met koffie en thee
20.45 uur Tweede deel
21.30 uur Afsluiting

Annuleringsvoorwaarden
Annuleren kan via kantoor@lbbo.nl
(wanneer wij geen afmelding ontvangen, zijn we genoodzaakt €10,- administratiekosten in rekening te brengen).

Inschrijven