25 oktober 2017 (Zoetermeer): Bijscholingsbijeenkomst Doeltreffend Communiceren met Tekenen

Inschrijven

Inschrijven is op dit moment niet meer mogelijk, mocht u willen deelnemen, neem dan contact op met kantoor (kantoor@lbbo.nl)De regiogroep West organiseert op 25 oktober 2017 een bijscholingsbijeenkomst voor de begeleiders in het onderwijs.

Het thema van deze avond is:

Doeltreffend Communiceren met Tekenen

 


De spreker is Carolien Coerts

Omdat we weten dat 1 beeld meer zegt dan 1000 woorden, speuren we uren op het internet naar  de meest geschikte foto’s voor onze presentatie of uitleg van theorie. Echter brengen bestaande plaatjes de essentie van ons verhaal soms net niet over. Leer daarom je eigen tekeningen maken in de training “Doeltreffend communiceren met tekeningen.”

 

 

Wat levert het jou op

  • Complexe zaken simpel uitleggen
  • Anderen actiever betrekken bij je verhaal
  • Altijd de juiste plaatjes beschikbaar
  • Jouw boodschap wordt beter onthouden

 

Korte inhoud van de avond

Wat gaan we doen
Aan de hand van het “teken-alfabet” en enkele praktische tips, ga je zelf aan de slag. Je ervaart hoe makkelijk en leuk het is om doeltreffende tekeningen te maken. Concrete én abstracte begrippen laten zich vatten in tekeningen. Ook als je geen ervaring hebt, of denkt dat je niet kunt tekenen.

Wat leer je
Je ontdekt de voordelen van het werken met tekeningen in plaats van foto’s. Na de workshop ben jij in staat om een eenvoudige tekening te maken voor jouw werk. Ook leer je simpele poppetjes tekenen, waarmee je emoties en acties kunt uitdrukken. En met een paar trucjes, maak je veelzeggende effecten.

Voor wie
Iedereen die een boodschap helder en aansprekend wil overbrengen. Bijvoorbeeld vanuit je rol als: leerkracht, intern begeleider, trainer, zorgcoördinator, coach, docent, therapeut, projectleider, adviseur of manager/directeur. Tekentalent is niet nodig.

LET OP! Schrijf je snel in, want we hebben plaats voor 20 deelnemers deze avond!

Achtergrond van de spreker
Als trainer en coach richt Carolien Coerts zich op het versterken van de onderlinge communicatie en samenwerking in teams (onderling en met de leidinggevende) en daarbij maakt ze regelmatig gebruik van tekeningen. Zij verheugt zich erop om de deelnemers van de LBBO Noord regioavond enthousiast te mogen maken voor het inzetten van tekeningen in het werk. Zij weet dit op een toegankelijke en praktische manier te brengen. Wij hebben zo het vermoeden, dat jij, na deze avond, ook vaker deze techniek in gaat zetten, want het kan jou helpen om nog effectiever te communiceren in bepaalde situaties! Op http://www.caroliencoerts.nl/ kan je meer over haar lezen.

In het kort
Datum: 25 oktober 2017
Waar:  Basisschool Meerpaal  
Adres: Rakkersveld 137
Postcode en plaats: 2722 BN Zoetermeer

Kosten: € 30,00 voor leden en € 47,50 voor niet leden

Avondprogramma
19:00 uur Inloop met koffie en thee
19.15 uur Welkom en kennismaking met de “vaste prik”
19.30 uur Waarom tekenen? En aan de slag met de bouwstenen!
20.30 uur Pauze
20.45 uur Aansprekende effecten maken en toepassen
21.30 uur Afsluiting 

Annuleringsvoorwaarden
Op de inschrijvingen zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de aanmelding tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd. Mocht het inschrijvingsgeld niet voor de bijeenkomst binnen zijn, dan vragen we je een eenmalige machtiging in te vullen, deze wordt niet verwerkt als de betaling alsnog binnenkomt. De LBBO behoudt zich het recht de bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

Inschrijven

Inschrijven is op dit moment niet meer mogelijk, mocht u willen deelnemen, neem dan contact op met kantoor (kantoor@lbbo.nl)