Activiteiten afdeling IB/KC

De afdeling IB/KC organiseert diverse activiteiten die specifiek gericht zijn op de intern begeleider als kwaliteitscoördinator.

Landelijk Algemeen IB/KC platform

Drie keer per jaar organiseert het afdelingsbestuur IB/KC een online bijeenkomst om te zorgen voor uitwisseling, verdieping en verbinding (20.00-21.30). Iedere keer zoomen we in op een specifiek thema en zorgen we voor een inspiratiesessie om vervolgens met elkaar in gesprek en ervaringen en inzichten uit te wisselen. Wil jij hier meer over weten? Op zoek naar info over deze ontwikkeling en de verschuiving binnen het vak van de intern begeleider als kwaliteitscoördinator? Sluit dan een keer aan!

Landelijk Voorzitters IB/KC Platform

Ben jij een kartrekker van het ib-netwerk binnen jouw stichting of bovenschools ib’er of kwaliteitsbeleidsmedewerker en betrokken bij het ib-netwerk van jouw schoolbestuur? Twee keer per jaar organiseert het afdelingsbestuur IB/KC een online bijeenkomst om te zorgen voor uitwisseling, verdieping en verbinding speciaal voor voorzitters/ kartrekkers van ib/kc-netwerken (20.00-21.30). Met dit platform richten wij ons op de IB/KC ontwikkeling en willen we ruimte bieden voor uitwisseling en inspiratie. Ben jij zo’n kartrekker? Meld je aan door te mailen naar kantoor@lbbo.nl, vermeld daarbij namens welk ib-netwerk jij aansluit.

Vertegenwoordigersoverleg

Vele onderwijsorganisaties willen aan de slag met de intern begeleider als kwaliteitscoördinator om hen te professionaliseren en te begeleiden. Zij voelen het maatschappelijk belang om ervoor te zorgen dat de verschillende organisaties dezelfde vertaling geven aan de vernieuwde beroepsstandaard. Twee keer per jaar komt een afgevaardigde van iedere organisatie online bij elkaar om zich te buigen over de belangrijkste richtlijnen, uitspraken en afspraken. Tijdens dit overleg worden ervaringen uitgewisseld en nagedacht over mogelijke ontwikkelpunten die we tegenkomen in het onderwijsveld. Doordat er dezelfde taal aan wordt gegeven, kunnen we elkaar landelijk blijvend versterken en effectief samenwerken aan onderwijskwaliteit. De deelnemende organisaties zijn:

 • Bureau Meesterschap
 • Zien in de Klas
 • Expertis Onderwijsadviseurs
 • SBO studiecentrum voor bedrijf en overheid
 • Melior Advies
 • Medilex Onderwijs
 • Helder Onderwijsadvies
 • Noorderwerkt Onderwijsadvies
 • CED-groep
 • E-wise

Andere professionaliseringsbijeenkomsten

Enkele keren per jaar vinden ook andere professionaliseringsbijeenkomsten (lezingen, cursussen, webinars en meer) plaats. Kijk voor het actuele aanbod in de LBBO Academie.

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten en van nieuwe ontwikkelingen?

Aanmelden nieuwsbrief

 • Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.