Wat doet de LBBO voor beeldbegeleiders?

De LBBO – en de afdeling Beeldbegeleiders in het bijzonder – wil jou als beeldbegeleider ondersteunen, inspireren en je positie sterker maken. We doen dit op verschillende manieren. Een kort overzicht.

Positie verstevigen

De LBBO zet zich in om de positie van begeleiders in het onderwijs te verstevigen. Dat doen we onder andere door:

 •  je te professionaliseren;
 • ontmoeting tussen jou en andere beeldbegeleiders te organiseren;
 • onze stem te laten horen in het publieke debat.

Ook fungeert de LBBO als vraagbaak en geven we Beter Begeleiden, het vaktijdschrift voor begeleiders, uit.

Activiteiten voor beeldbegeleiders

De afdeling Beeldbegeleiders organiseert diverse activiteiten* die specifiek gericht zijn op beeldbegeleiders.

Een kort overzicht:

 • Kwaliteitskringen
  Door het hele land komen zo’n drie à vier keer per jaar kwaliteitskringen samen: groepen beeldbegeleiders die zich samen professionaliseren in hun vakgebied door onder andere casuïstiek te bespreken. Op deze en andere manieren werken ze aan hun persoonlijke en professionele groei. De afdeling Beeldbegeleiders ondersteunt deze kwaliteitskringen, onder andere met nieuwsbrieven, met bijeenkomsten voor de voorzitters en met het Handboek voor kwaliteitskringen, een leidraad voor bestaande en nieuwe kwaliteitskringen. Lees meer over de kwaliteitskringen.
 • Beroepsstandaard voor beeldbegeleiders
  De afdeling Beeldbegeleiders ontwikkelde De beeldbegeleider in beeld. De beroepsstandaard voor beeldbegeleiders. Deze kun je gebruiken voor je professionalisering én is een hulpmiddel om in je (school)organisatie de dialoog aan te gaan over je positie. Lees meer over de beroepsstandaard.
 • De Beeldenproeverij
  Tijdens deze jaarlijkse bijeenkomst maak je op een aansprekende manier kennis met de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van beeldbegeleiding. Je kunt aan diverse workshops deelnemen, een echte ‘proeverij’ dus. We bieden de Beeldenproeverij aan via de LBBO Academie. Als je lid bent van de LBBO, ontvang je korting op de deelnameprijs.
 • Andere professionaliseringsbijeenkomsten
  Drie à vier keer per jaar vinden andere professionaliseringsbijeenkomsten (lezingen, cursussen, workshops enzovoort) plaats, specifiek gericht op beeldbegeleiders. Ook deze bieden we aan via onze LBBO Academie. Ook voor deze bijeenkomsten geldt, dat leden van de LBBO profiteren van korting.

* Alle activiteiten van de afdeling Beeldbegeleiders zijn gericht op het uitdragen van de missie:

Missie
De missie van de afdeling is beeldbegeleiders ondersteunen en inspireren om hun vakgebied in de onderwijspraktijk verder te ontwikkelen en hun een sterke positie te geven in hun organisatie. Alle activiteiten zijn erop gericht om de kwaliteit van beeldbegeleiding te verhogen en te borgen.

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten en van nieuwe ontwikkelingen?

Aanmelden nieuwsbrief

 • Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.